- Frukt
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 1 liter vatten
- 1 vaniljstång delad på längden
- 2 dl socker
- 2 stjärnanis
- 1 kanelstång
- 1 ask jordgubbar
- 1 citron
- 4 persikor
- 4 msk naturell yoghurt
-
Gör så här
-
1Dela rabarbern i 10 cm långa bitar och grilla dem väl på direktvärme tills de är gyllenbruna runt om. Lägg dem i en gryta tillsammans med vatten, vaniljstång, socker, stjärnanis, kanel och hälften av jordgubbarna. Koka upp och låt dra i 10 minuter. Smaka av soppan med citron och eventuell mer socker. Ta av grytan från värmen och låt soppan kallna. Du kan gärna göra soppan dagen innan. Sila soppan.
-
2Skär resten av jordgubbarna i klyftor.
-
3Dela persikorna i halvor, ta bort kärnorna och grilla persikorna direkt tills de är gyllenbruna och varma.
-
4Häll upp soppan i skålar och lägg i jordgubbar, grillad persika och yoghurt. Toppa gärna soppan med mynta och grovhackade nötter precis innan serveringen.