Räkor och chermoula

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Räkor och chermoula
Chermoula är en god marinad och den perfekta utgångspunkten för många taginerätter.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g stora räkor med skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 litet knippe bladpersilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • ½ tsk cayennepeppar eller harissapasta
  • Saften från 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • ¼ tsk grovt havssalt
  • Gör så här

  • 1
    Gör först chermoulan: krossa vitlök och salt i en mortel. Finhacka persilja och koriander. Lägg den krossade vitlöken i en skål med persilja, koriander, paprikapulver, ingefära, mald spiskummin, cayennepeppar, citronsaft, olivolja och 2 msk vatten. Blanda väl. Det ska bli en tjock sås, ungefär som pesto. Tillsätt lite vatten om det behövs.
  • 2
    Skala räkorna men låt det yttersta skalet på räkstjärtarna sitta kvar.
  • 3
    Skär med en liten vass kniv längs ryggen och ta bort den mörka strängen. Skölj räkorna och torka dem på hushållspapper.
  • 4
    Vänd sedan räkorna i chermoulan. Lägg allt i botten på taginen, lägg på lock och koka i 15 minuter på mycket låg värme.