Rispudding på kokosmjölk med blåbärskompott

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Rispudding på kokosmjölk med blåbärskompott
Den här gröten med kokosmjölk, vanilj, kanel, stjärnanis och massor av läckra toppingar kan vara en god och annorlunda dessert att servera sina gäster. Du kan även förbereda gröten på kvällen och ställa den i kylen till frukosten dagen efter.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ris & gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 dl blåbär
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk kokosolja
  • 2 dl arborioris (risottoris)
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång, skuren
  • 1 kanelstång
  • 3 msk brunt farinsocker
  • Nötsmör (t.ex. smör på hasselnötter, cashews, mandel, osv.) till servering
  • Rostade kärnor (t.ex. solrosfrön, pumpakärnor, osv.) till servering
  • Gör så här

  • 1
    Häll blåbär och vatten i ett järn tillsammans med socker och stek i 5 minuter tills bären är mjuka och sockret har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • 2
    Värm upp Cocotte Every-grytan på medelvärme. Smält kokosoljan, tillsätt riset och blanda om ordentligt. Tillsätt kokosmjölk, fyll burken med vatten och tillsätt hälften – spara resten av vattnet. Tillsätt brunt farinsocker, stjärnanis, vaniljstång och kanelstång, lägg båda locken på och låt sjuda i 25-30 minuter tills riset är klart. Rör under tiden och tillsätt vatten från burken om gröten blir för torr.
  • 3
    Ta av grytan från värmen och låt den stå med lock i 10 minuter – det får riset att absorbera mer vätska och smak. Servera med stekta blåbär, nötsmör och rostade kärnor.