Rödbetspaj med spelt, getost och basilika

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Rödbetspaj med spelt, getost och basilika
Kombinationen av den färska basilikan, den feta och salta getosten och de aromatiska rödbetorna ger en smakrik och nyttig paj som är perfekt till kvällsmat.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 200 g rödbetor
  • ¼ knippa färsk basilika
  • 4 ägg
  • 2½ dl grädde
  • 1 bägare getost i olja
  • salt och peppar
Pajdeg:
  • 100 g dinkelmjöl
  • 100 g vetemjöl
  • 75 g smör
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
 
  • Gör så här

  • 1
    Blanda de två sorternas mjöl, salt och vatten i en matberedare och smula ner smöret.
  • 2
    Istället för att blanda degen kan den också göras för hand genom att blanda alla ingredienser och binda ihop med kvarg.
  • 3
    Låt degen vila i kylskåpet i 2 timmar. Därefter kavlas den ut så att den passar i pajformen.
  • 4
    Skär de kokta rödbetorna i lämpliga skivor och grovhacka basilikan.
  • 5
    Blanda ihop och fördela i pajformen.
  • 6
    Vispa ägg och grädde med salt och peppar och häll över.
  • 7
    Smula getosten ovanpå.
  • 8
    Grädda pajen i 185 grader i 45-55 minuter tills den är gyllenbrun.
  • 9
    Serveras ljummen eller kall med en grönsallad.