
Rosa choklad kommer från en unik kakaoböna som finns i Brasilien och på Elfenbenskusten. Det som gör den speciell är dess underbara rosa färg och en syrlig, nästan bärlik smak av vit choklad. Använd rosa choklad för att göra en kopp fylld med kärlek på alla hjärtans dag.
HUVUDINGREDIENSER
- Choklad
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 5 dl mjölk
- 100 g vaniljextrakt
- 100 g hackad rosa choklad
- En nypa salt, efter smak
-
Gör så här
-
1Värm mjölken med vaniljextrakt i en Le Creuset-kastrull. Tillsätt chokladen, ta bort kastrullen från värmen och vispa tills chokladen har smält och blandningen är jämn. Tillsätt en nypa salt efter smak.
-
2Häll upp i två 350 ml muggar från Le Creusets L’Amour-kollektion och servera direkt.
-
3Servera med vispad grädde, hjärtströssel, riven choklad, ätbara blommor eller andra valfria toppingar.