Rosa varm choklad

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Rosa varm choklad
Rosa choklad kommer från en unik kakaoböna som finns i Brasilien och på Elfenbenskusten. Det som gör den speciell är dess underbara rosa färg och en syrlig, nästan bärlik smak av vit choklad. Använd rosa choklad för att göra en kopp fylld med kärlek på alla hjärtans dag.
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 100 g vaniljextrakt
  • 100 g hackad rosa choklad
  • En nypa salt, efter smak
  • Gör så här

  • 1
    Värm mjölken med vaniljextrakt i en Le Creuset-kastrull. Tillsätt chokladen, ta bort kastrullen från värmen och vispa tills chokladen har smält och blandningen är jämn. Tillsätt en nypa salt efter smak.
  • 2
    Häll upp i två 350 ml muggar från Le Creusets L’Amour-kollektion och servera direkt.
  • 3
    Servera med vispad grädde, hjärtströssel, riven choklad, ätbara blommor eller andra valfria toppingar.