- Frukt
Ingredienser
- 1 msk smör till formarna
- 300 g havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk mald kanel
- 1 knivsudd salt
- 100 g valnötter
- 1 dl lönnsirap
- 6 dl mjölk
- 1 ägg
- 3 msk druvkärnolja
- 200 g björnbär
- Lönnsirap
- Naturell yoghurt
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 200° C.
-
2Smörj sex ramekiner (0,25 l/9 cm) med smör.
-
3Blanda havregryn, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Grovhacka valnötterna, lägg dem i skålen och blanda alltihop.
-
4Vispa ihop lönnsirap, mjölk, ägg och olja i en annan skål.
-
5Blanda ned havre blandningen, tillsätt björnbär och vänd ihop allt väl. Fördela blandningen i de smorda ramekinerna.
-
6Grädda havreblandningen i 30-35 minuter tills den har stelnat och är gyllenbrun på ytan.
-
7Servera den rostade havren med lönnsirap och naturell yoghurt.