- Grönsaker
Ingredienser
- 3 stora potatisar, skalade (600 g)
- 2 medelstora orange sötpotatisar, skalade (400 g)
- 2 stora ägg, vispade
- 1 tesked malen koriander
- 1 tesked malen spiskummin
- 100 g smör
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- 4 matskedar olivolja
- 100 g rökt lax
- 2 teskedar crème fraiche
- 15 g kapris
- Dill efter smak
- Krossad svartpeppar, efter smak
- Picklad rödlök, till servering
- Hyvlad selleri till garnering
- Färska citronskivor att klämma över
-
Gör så här
-
1Riv sötpotatisen på den tjocka delen av ett rivjärn.
-
2Skölj inte potatisen eftersom det avlägsnar stärkelsen. Lägg dina potatisar på en kökshandduk och krama ut överflödig vätska. Det här ger en krispig rösti, inte en blöt. Placera de torkade potatisarna i en skål med ägg, salt, peppar, koriander och spiskummin. Krydda ordentligt med salt och peppar och häll över lite smält smör.
-
3Placera en Le Creuset 26 cm Signature-stekpanna på låg till medelhög temperatur. Tillsätt en generös mängd olivolja och 15 g smör i pannan och värm upp. När smöret fräser, täck pannans botten med 1–2 cm med smet med riven potatis. Använd en grytsked för att trycka ner den till ett jämnt tunt lager. Lägg en klick smör ovanpå röstin efter två minuter. Låt steka i 4–5 minuter eller tills du ser att kanterna börjar bli krispiga och gyllenbruna.
-
4Häll en generös mängd olivolja kring kanterna på röstin – detta hjälper till att lossa den innan du vänder den. När röstin släpper och rör sig då du skakar pannan är den redo att vändas.
-
5Sätt en tallrik ovanpå pannan och vänd försiktigt ner röstin på tallriken. Lägg tillbaka röstin i pannan och fortsätt att steka den på andra sidan i ytterligare tre minuter. Om röstin faller isär kan du trycka ihop och steka den lite längre så tar den ihop igen.
-
6Servera med crème fraiche, rökt lax, kapris, dill och svartpeppar. Garnera med hyvlad selleri och picklad rödlök.
-
7Servera direkt.