
Alla älskar en klassisk Niçoise. Det här receptet är en variant på den klassiska rätten med en extra touch av stekta räkor för att ta den till en annan smaknivå.
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 700 g räkor
- Vitlökssmör, att steka i
TILL SALLADEN
- 700 g små potatisar, skalade och kokta
- 1 tärnad röd lök
- 2 medelkokta ägg, i halvor eller fjärdedelar
- Vattenkrasse eller babyspenat
- 100 g kapris, sköljd
- 150 g haricots verts, blancherade
- Rädisa, tunt skivad
TILL DRESSINGEN
- 2–4 ansjovisfiléer
- 60 ml olivolja
- Saft från 1 citron
- 15 ml fullkornssenap
- 10 g finhackad dill
- Salt och peppar
TILL SERVERING
- Melba-toasts eller krutonger
-
Gör så här
-
1Gör dressingen. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och krydda med salt och peppar.
-
2Lägg i den kokta potatisen och rödlöken i dressingen och låt marinera i minst 30 minuter.
-
3Lägg ut vattenkrassen eller babyspenaten på förrättstallrikar. Toppa med potatis, lök, kapris, bönor och rädisor.
-
4Precis innan servering: Hetta upp vitlökssmör i en grill- eller non-stick-panna och stek räkorna, vänd en gång, i omgångar tills de är korallrosa och genomstekta. Se till att pannan inte blir för full eftersom du behöver behålla värmen. Räkorna ska inte koka eller ånga.
-
5Ordna räkorna på salladen och servera med melba-toasts eller krutonger.