- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 700 g räkor
- Vitlökssmör, att steka i
- 700 g små potatisar, skalade och kokta
- 1 tärnad röd lök
- 2 medelkokta ägg, i halvor eller fjärdedelar
- Vattenkrasse eller babyspenat
- 100 g kapris, sköljd
- 150 g haricots verts, blancherade
- Rädisa, tunt skivad
- 2–4 ansjovisfiléer
- 60 ml olivolja
- Saft från 1 citron
- 15 ml fullkornssenap
- 10 g finhackad dill
- Salt och peppar
- Melba-toasts eller krutonger
-
Gör så här
-
1Gör dressingen. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och krydda med salt och peppar.
-
2Lägg i den kokta potatisen och rödlöken i dressingen och låt marinera i minst 30 minuter.
-
3Lägg ut vattenkrassen eller babyspenaten på förrättstallrikar. Toppa med potatis, lök, kapris, bönor och rädisor.
-
4Precis innan servering: Hetta upp vitlökssmör i en grill- eller non-stick-panna och stek räkorna, vänd en gång, i omgångar tills de är korallrosa och genomstekta. Se till att pannan inte blir för full eftersom du behöver behålla värmen. Räkorna ska inte koka eller ånga.
-
5Ordna räkorna på salladen och servera med melba-toasts eller krutonger.