- Ägg
Ingredienser
- 1 salladshuvud (t.ex. frillicesallad), rivet i lagom stora bitar
- 125 g bacon, strimlad
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 msk rödvinsvinäger eller balsamvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 4 ägg
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Stek bacon i en kastrull på medelhög värme tills det är brunt och krispigt. Tillsätt schalottenlök och stek 1 minut. Sänk till låg värme och rör i vinäger/balsamicoäger och senap.
-
2Häll den varma dressingen över salladen i en skål och rör om. Fördela salladen på fyra skålar.
-
3Pochering i pocheringspanna: se tillagningssätt här
-
4Pochering i vanlig gryta:
-
5Fyll en bred gryta med ca 7 cm saltat vatten. Värm upp vattnet på medelhög värme tills det sjuder. Vispa äggen i var sin liten skål
-
6Nu måste du vara snabb: rör runt en sked i en cirkel i vattnet för att skapa en vattenvirvel. Häll ett ägg i mitten av vattenvirveln. Vattnets rörelser gör att vitan samlas runt gulan, men du kan också hjälpa till med en sked. Pochera ägget i ca 4 minuter. Lyft ägget ur vattnet med en sked och torka försiktigt bort vattnet med hushållspapper. Gör på samma sätt med resten av äggen
-
7Lägg ett pocherat ägg på varje sallad. Krydda med salt och peppar och servera