Salade niçoise med lax

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Salade niçoise med lax
En ny version av den klassiska franska salade niçoise. Salladen består av stekt lax, spenat, sötpotatis, ärtor och en vinägrett med citron, honung och senap.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar, efter smak
  • 200 g färsk spenat
  • 100 g gröna ärtor
  • 2 sötpotatisar (små)
  • 4 ägg
  • 100 g gröna bönor (haricots verts)
VINÄGRETT:
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grov senap
  • 1 msk honung
  • 1,25 dl olivolja
  • Saft från en hel citron
  • Salt och peppar efter smak
  • Gör så här

  • 1
    Skala potatisen och skär den i skivor. Stek potatisskivorna i en panna på medelvärme tills de är gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan.
  • 2
    Blanchera ärtor och bönor tills de är mjuka, häll av vattnet och låt svalna. Ställ åt sidan.
  • 3
    Koka äggen tills de är krämiga. Skala och halvera dem. Ställ åt sidan.
  • 4
    Häll alla ingredienser till vinägretten i en skål och vispa ihop till en jämn dressing. Ställ åt sidan.
  • 5
    Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Stek dem i olivolja med skinnet nedåt tills det lossnar från pannan – då är de redo att vändas. Stek tills de är genomstekta.
  • 6
    Blanda ihop salladen i Le Creusets serveringsskål med alla grönsaker i botten och bitar av laxfilé ovanpå. Ringla slutligen över vinägrett.