- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 400 g laxfilé
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar, efter smak
- 200 g färsk spenat
- 100 g gröna ärtor
- 2 sötpotatisar (små)
- 4 ägg
- 100 g gröna bönor (haricots verts)
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk grov senap
- 1 msk honung
- 1,25 dl olivolja
- Saft från en hel citron
- Salt och peppar efter smak
-
Gör så här
-
1Skala potatisen och skär den i skivor. Stek potatisskivorna i en panna på medelvärme tills de är gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan.
-
2Blanchera ärtor och bönor tills de är mjuka, häll av vattnet och låt svalna. Ställ åt sidan.
-
3Koka äggen tills de är krämiga. Skala och halvera dem. Ställ åt sidan.
-
4Häll alla ingredienser till vinägretten i en skål och vispa ihop till en jämn dressing. Ställ åt sidan.
-
5Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Stek dem i olivolja med skinnet nedåt tills det lossnar från pannan – då är de redo att vändas. Stek tills de är genomstekta.
-
6Blanda ihop salladen i Le Creusets serveringsskål med alla grönsaker i botten och bitar av laxfilé ovanpå. Ringla slutligen över vinägrett.