- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 6 små potatisar, t.ex. sparrispotatis, i halvor
- 225 g färska gröna bönor, krispiga
- 2 msk olivolja
- 200 g körsbärstomater
- 2 tonfiskbiffar
- 1 ½ tsk vetemjöl
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk Herbes de Provence-kryddor, torkade
- 1 salladshuvud (t.ex. bladsallad), rivet i lagom stora bitar
- 2 hårdkokta ägg, skurna i fjärdedelar
- 50 g svarta oliver, utan kärna
- 1 dl olivolja
- 1 dl pressad citron
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 msk färsk dragon, finhackad
- 1 msk färsk bladpersilja, finhackad
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Koka de halva potatisarna i saltat vatten i 7-10 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och ställ dem åt sidan
-
2Blanchera de gröna bönorna i saltat vatten i cirka 3 minuter. Häll av vattnet och ställ dem åt sidan
-
3Värm upp en gjutjärnspanna på hög värme. Tillsätt 1 msk olivolja. Tillsätt tomaterna och stek i cirka 2 minuter tills de är något rostade. Lägg upp dem på en tallrik och ställ åt sidan
-
4Torka av pannan och värm upp den igen på hög värme. Vänd tonfiskbiffarna i mjölet och senapen. Smaksätt med Herbes de Provence-kryddor. Stek biffarna på bägge sidor i pannan. De ska stekas cirka 2 minuter på varje sida för att få dem medium-rare. Lägg dem på en tallrik och låt dem svalna innan du skär dem i strimlor
-
5Vispa ihop alla ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaka av med salt och peppar
-
6Fördela bladsalladen på ett stort fat och lägg potatis, gröna bönor, tomater, tonfisk, ägg och oliver ovanpå. Häll önskad mängd vinägrett över salladen. Häll eventuellt upp lite i en liten kanna, så att gästerna kan hälla på mer om de vill