Ingredienser
- 3 dl gröna linser
- 1 tärning grönsaksfond
- 1 spetskål
- 40 g smör
- Saften från ½ citron + 1 grillad citron
- 50 g gröna oliver
- 25 g hackade pistagenötter
- 1 paket halloumi (200 g)
- 1 näve bladpersilja
- mald peppar och flingsalt
- olivolja att strö över
-
Gör så här
-
1Börja med att koka de gröna linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg 1 tärning grönsaksfond i det kokande vattnet.
-
2Medan linserna kokar kan du förbereda för grillning. Börja med halloumin som skärs i skivor på ca. ½ - 1 cm. Värm grillpannan till ca. medelvärme och stek bitarna tills de får fina grillmärken på varje sida. Du behöver inget fett i pannan.
-
3Lägg dem på en tallrik och torka av pannan med lite papper om det behövs. Skala de yttre bladen på spetskålen och skär den i fjärdedelar. Lägg dem på pannan och stek i ca. 2 - 5 minuter på varje sida. När de har grillats på ena sidan, tillsätt smör i pannan så att de kan fräsa i smöret. Avsluta med att hälla citronsaft över och smaka av med lite salt och peppar. Lägg dem på en tallrik.
-
4Nu till sista steget som behöver en tur på grillen. Citronen. Skär den i klyftor och stek den tills den får grillmärken.
-
5Nu ska det läggas upp. Sila av vattnet från linserna och fördela dem på ett stort fat. Strö över oliver och hackade pistagenötter och fördela sedan halloumin, spetskålen och citronskivorna på linserna. Strö över lite olivolja, flingsalt och peppar, samt hackad bredbladig persilja.