Sallad med rödbetor och harissa

FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Sallad med rödbetor och harissa
Unna dig en varm sallad som är full av smak och kombinerar söta rödbetor med en livfull grön harissadressing. Förutom att erbjuda en komplett palett av smaker ger den också en stark visuell upplevelse. För den perfekta kombinationen, servera den med gravad lax eller grillade biffar.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 200 g pärlgryn
  • 200 g färskost, kall
  • 1,2 dl dukkah krydda
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Saft från 1 citron
  • Havssalt och nymald svartpeppar
  • 500 g rödbetor, skalade, halverade och rostade
  • Granatäppelkärnor
  • Pistagenötter till topping
  • Microgreens eller örter till topping
  • Extra virgin olivolja
Grön harissadressing:
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald spiskummin, rostad
  • 1 tsk mald fänkål, rostad
  • 1 tsk mald koriander, rostad
  • 15 g färsk koriander
  • 15 g färsk bredbladig persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 isbit
  • 45 ml vatten
  • Gör så här

  • 1
    Koka korngryn enligt anvisningarna på förpackningen, häll av och låt svalna på en stor bricka.
  • 2
    Strö över dukkahkrydda på en tallrik och gör små bollar av färskost med en tesked. Rulla färskosten i dukkah (om du har en melonsked kan du enkelt göra bollar av den naturligt mjuka färskosten genom att doppa skeden i varmt vatten).
  • 3
    Lägg lökskivorna i en liten skål och häll över citronsaft och en rejäl nypa havssalt. Vänd ner i skålen och låt marinera.
  • 4
    För att göra den gröna harissadressingen, häll ingredienserna till dressingen i en liten mixer och tillsätt en isbit och vatten, vilket gör att örterna förblir gröna. Smaka av och justera kryddbalansen eller tillsätt lite citronsaft efter smak.
  • 5
    Häll korngryn i den hjärtformade Le Creuset-skålen för salladen, tillsätt olivoljan och smaka av med salt och peppar. Fortsätt med ett lager rödbetshalvor och färskostbollar. Toppa med rödlök och granatäppelkärnor och servera med den gröna harissadressingen och pistagenötter. För 2 portioner, halvera receptet.