Ingredienser
- 200 g pärlgryn
- 200 g färskost, kall
- 1,2 dl dukkah krydda
- 1 rödlök, tunt skivad
- Saft från 1 citron
- Havssalt och nymald svartpeppar
- 500 g rödbetor, skalade, halverade och rostade
- Granatäppelkärnor
- Pistagenötter till topping
- Microgreens eller örter till topping
- Extra virgin olivolja
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk kapris
- 1 tsk salt
- 1 tsk mald spiskummin, rostad
- 1 tsk mald fänkål, rostad
- 1 tsk mald koriander, rostad
- 15 g färsk koriander
- 15 g färsk bredbladig persilja
- 2 msk olivolja
- 1 isbit
- 45 ml vatten
-
Gör så här
-
1Koka korngryn enligt anvisningarna på förpackningen, häll av och låt svalna på en stor bricka.
-
2Strö över dukkahkrydda på en tallrik och gör små bollar av färskost med en tesked. Rulla färskosten i dukkah (om du har en melonsked kan du enkelt göra bollar av den naturligt mjuka färskosten genom att doppa skeden i varmt vatten).
-
3Lägg lökskivorna i en liten skål och häll över citronsaft och en rejäl nypa havssalt. Vänd ner i skålen och låt marinera.
-
4För att göra den gröna harissadressingen, häll ingredienserna till dressingen i en liten mixer och tillsätt en isbit och vatten, vilket gör att örterna förblir gröna. Smaka av och justera kryddbalansen eller tillsätt lite citronsaft efter smak.
-
5Häll korngryn i den hjärtformade Le Creuset-skålen för salladen, tillsätt olivoljan och smaka av med salt och peppar. Fortsätt med ett lager rödbetshalvor och färskostbollar. Toppa med rödlök och granatäppelkärnor och servera med den gröna harissadressingen och pistagenötter. För 2 portioner, halvera receptet.