- Kött
Ingredienser
- 600 g kycklingbröst, skurna i lagom stora bitar
- 1 msk solrosolja
- 2 msk mild röd currypasta
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- 4 vitlöksklyftor, finrivna
- 1 röd paprika, tunt skivad
- ½ tsk socker
- 100 ml ostron- eller hoisinsås
- 150 färsk ananas, skuren i lagom stora munsbitar
- 4 salladslökar, tunt skivade
- 50 g rödkål, tunt skivad
- Salt och peppar
- 5 basilikablad, skuren i tunna strimlor
- ½ salladshuvud, t.ex. isbergssallat eller hjärtsallat
-
Gör så här
-
1Häll oljan i en stor panna och värm upp den på hög värme. Bryn kycklingbitarna tills de har fått lite färg.
-
2Tillsätt röd currypasta, ingefära, vitlök, paprika och socker. Fortsätt steka i ytterligare 3 minuter.
-
3Tillsätt ostron- eller hoisinsås, ananastärningar, salladslök och rödkål och rör om. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och smaka av rätten. Dra bort pannan från värmen, tillsätt basilika och låt rätten svalna något.
-
4Lägg två sallatsblad ovanpå varandra och forma en skål där du lägger en sked med kyckling och grönsaker. Rulla eventuellt ihop den till en vårrulle om du känner att innehållet vill ramla ut.