- Ägg
Ingredienser
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk olivolja
- 2 tsk rökt spanskt paprikapulver
- 1 rödlök, finhackad
- 2 burkar (à 400 g) skalade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- Havssalt och nymald peppar
- 1 msk rödvinsvinäger
- 4 stora ägg
- 200 g halloumi, skivad och grillad
- 6–8 grönkålsblad utan stjälkar rivna i lagom stora bitar
-
Gör så här
-
1Värm upp en grillpanna sakta på medelhög värme.
-
2Värm ugnen till 200 °C.
-
3Skär halloumin i skivor, pensla dem med olivolja och grilla dem i grillpannan tills de har fått fina grillränder på båda sidorna.
-
4Värm upp en gjutjärnspanna på medelhög värme i ca 5 minuter.
-
5Häll lite olivolja i stekpannan av gjutjärn, lägg i vitlök, lök och paprikapulver och stek i 5 minuter på svag värme tills löken är mjuk.
-
6Tillsätt skalade tomater, tomatpuré, spiskummin, koriander, salt och peppar och låt småkoka i 15 minuter.
-
7Rör ned rödvinsvinägern och smaka av.
-
8Sänk värmen och gör 4 gropar i såsen. Fyll varje grop med kål och knäck försiktigt ett ägg i varje grop.
-
9Ta av pannan från plattan och tryck ned de grillade halloumiskivorna i maträtten.
-
10Stek i ugnen i 10–15 minuter tills äggen har stelnat och servera.