- Ägg
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 msk olivolja
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk torkad koriander
- 1 tsk mald svartpeppar
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1 msk harissa
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk 400 g hela konserverade tomater
- 1,5 dl ljus lager
- 1 tsk salt
- 4 ägg
- Färsk koriander och persilja
-
Gör så här
-
1Tärna lök och hacka vitlök och chili. Stek den gula löken i olivolja i en stor stekpanna på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt vitlök, chili, kryddor, harissa och tomatpuré och stek i 5 minuter till.
-
2Rör ner de konserverade tomaterna. Häll i öl, koka upp och låt sedan puttra på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner hackad koriander.
-
3Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Lägg på ett lock och låt puttra i några minuter tills äggen är klara.
-
4Dekorera med hackad persilja.