Shashuka

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Shashuka
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 msk harissa
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk 400 g hela konserverade tomater
  • 1,5 dl ljus lager
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • Färsk koriander och persilja
  • Gör så här

  • 1
    Tärna lök och hacka vitlök och chili. Stek den gula löken i olivolja i en stor stekpanna på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt vitlök, chili, kryddor, harissa och tomatpuré och stek i 5 minuter till.
  • 2
    Rör ner de konserverade tomaterna. Häll i öl, koka upp och låt sedan puttra på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner hackad koriander.
  • 3
    Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Lägg på ett lock och låt puttra i några minuter tills äggen är klara.
  • 4
    Dekorera med hackad persilja.