Sliders med mozzarella och Sriracha-mayo

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under en timme Under en timme
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Sliders med mozzarella och Sriracha-mayo
Dessa sliders som i grund och botten är små ostburgare är perfekta aptitretare. Srirachamajonnäs ger dem lite kryddighet.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL SLIDERBIFFARNA AV NÖTKÖTT
  • 1 kg nötfärs
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 3 kvistar timjan, finhackad
  • Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
  • 2 matskedar olivolja, till stekning
BYGG DINA SLIDERS
  • 6 bröd med sesamfrön, skurna i halvor
  • Mozzarellaostskivor
  • Picklad rödlök till servering
  • Coleslaw till servering
  • Sriracha-majonäs till servering
  • Gör så här

  • 1
    Gör burgarna genom att lägga nötfärsen i en skål. Tillsätt vitlök, timjan, salt och peppar och blanda noggrant. Dela upp i sex bollar som väger ca 160 g styck. Rulla hårt för att skapa en boll och tryck sedan ut den till en burgare med handflatan. Ställ in i kylen i cirka en timme för att låta det stelna något.
  • 2
    Sätt en 26 cm fyrkantig Signature-grillpanna på medeltemperatur. Borsta de delade bröden med olivolja och stek i grillpannan tills de är gyllenbruna och har lätt brända grillmärken.
  • 3
    Höj temperaturen på grillpannan till medelhög och stek burgarna i omgångar tills de är rejält brynta på båda sidorna. Ta ur burgarna ur grillpannan och lägg en skiva mozzarellaost ovanpå. Lägg i Le Creusets 26 cm rektangulära Heritage-ugnsform och ställ in i ugnen (förvärmd till 180/160 °C, varmluft/gasmärke 4) i 5–10, och tillaga dem efter din smak. Sprid ut srirachamajonäs på botten av bröden och toppa med coleslaw och picklad lök. Lägg ostburgarna ovanpå och täck med ovansidan av brödet.
  • 4
    Lägg tillbaka dem i den varma formen och servera med ett grillspett rakt igenom.