- Kött
Ingredienser
- 1 kg nötfärs
- 3 krossade vitlöksklyftor
- 3 kvistar timjan, finhackad
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
- 2 matskedar olivolja, till stekning
- 6 bröd med sesamfrön, skurna i halvor
- Mozzarellaostskivor
- Picklad rödlök till servering
- Coleslaw till servering
- Sriracha-majonäs till servering
-
Gör så här
-
1Gör burgarna genom att lägga nötfärsen i en skål. Tillsätt vitlök, timjan, salt och peppar och blanda noggrant. Dela upp i sex bollar som väger ca 160 g styck. Rulla hårt för att skapa en boll och tryck sedan ut den till en burgare med handflatan. Ställ in i kylen i cirka en timme för att låta det stelna något.
-
2Sätt en 26 cm fyrkantig Signature-grillpanna på medeltemperatur. Borsta de delade bröden med olivolja och stek i grillpannan tills de är gyllenbruna och har lätt brända grillmärken.
-
3Höj temperaturen på grillpannan till medelhög och stek burgarna i omgångar tills de är rejält brynta på båda sidorna. Ta ur burgarna ur grillpannan och lägg en skiva mozzarellaost ovanpå. Lägg i Le Creusets 26 cm rektangulära Heritage-ugnsform och ställ in i ugnen (förvärmd till 180/160 °C, varmluft/gasmärke 4) i 5–10, och tillaga dem efter din smak. Sprid ut srirachamajonäs på botten av bröden och toppa med coleslaw och picklad lök. Lägg ostburgarna ovanpå och täck med ovansidan av brödet.
-
4Lägg tillbaka dem i den varma formen och servera med ett grillspett rakt igenom.