- Kött
- Ost
Ingredienser
- 250 g bacon
- 2 x 250 g ark fryst smördeg, tinat
- 1 stort ägg, uppvispat, för pensling
- 2 msk (30 ml) basilikapesto
- 100 g mogen cheddar, finriven
- 80 g parmesanost, finriven
- Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
- 1 msk timjanblad
-
Gör så här
-
1Stek baconet tills det är superknaprigt. Du kan göra detta i en panna eller i ugnen på 180°C i 35 minuter. Låt det svalna och hacka det mycket fint.
-
2Strö mjöl på ett bord, lägg de två arken smördeg ovanpå och pensla med ägg. Bred basilikapesto på smördegen och toppa med båda ostarna, timjan, bacon, salt och svartpeppar.
-
3Klipp remsor på 8 x 3 cm. Vrid remsorna genom att hålla i båda ändarna och vända degen åt motsatta håll och lägg stängerna på en 31 x 31 cm rektangulär platt bakplåt från Le Creuset. Om smördegen vid något tillfälle blir för varm och för svår att arbeta med kan du helt enkelt lägga tillbaka den i frysen några minuter innan du fortsätter. Pensla stängerna med ägg precis innan gräddning.
-
4Låt dem svalna i kylen i 10 minuter och grädda i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt dem svalna lite och servera.
-
5Stängerna kan göras dagen innan, förvaras övertäckta i kylen och gräddas strax före servering.