- Frukt
Ingredienser
- 250 g kallt smör
- 200 g socker
- 125 g mjöl
- 125 g havregryn
- 60 g riven marsipan
- 2 tsk vaniljpulver
- 50 g hasselnötter
- 50 g mandel
- 1 påse frysta jordgubbar
- 1 påse frysta hallon
- 1 påse frysta, blandade bär
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 175 °C, vanlig ugn.
-
2Skär smöret i tärningar och finfördela dem i socker och mjöl och blanda sedan i havregryn och vaniljpulver.
-
3Låt smuldegen stå i kylen i 30 minuter.
-
4Hacka under tiden hasselnötter och mandel och riv marsipanen grovt.
-
5Fördela först ca 1/3 av smuldegen i stekpannan och lägg sedan på bären. Lägg marsipan, hälften av nötterna och resterande smuldeg på bären och lägg till sist resten av nötterna på toppen.
-
6Ställ in stekpannan i ugnen i ca 45 minuter tills smuldegen har fått en gyllenbrun och spröd yta.