- Frukt
Ingredienser
- 50 g kallt smör i tärningar och lite till formarna
- 50 g vetemjöl
- 25 g grovhackad mandel
- 25 g havregryn
- 50 g muscovadosocker
- 1 knivsudd salt
- 500 g blandade färska bär, t.ex. björnbär och tranbär
- 4 msk rörsocker
- 1 tsk kanel
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 175° C.
-
2Nyp ihop smör och mjöl i en skål till en smulig konsistens. Tillsätt hackad mandel, havregryn, muscovadosocker och salt och blanda ihop till en lös smuldeg.
-
3Blanda bären med socker och kanel. Fördela dem i sex smorda minigrytor och täck bären med smuldegen.
-
4Sätt in minigrytorna i ugnen (utan lock) och grädda i ca 20-25 minuter tills smuldegen är gyllenbrun och spröd och bären bubblar.
-
5Tips: Byt ut bären mot äpplen, rabarber eller liknande allt efter säsong.