- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- 4 st. råa laxburgare (t.ex. av salmalax)
- Salt och peppar
- 2 msk rapsolja
- 2 dl edamamebönor (sojabönor) – du hittar dem bland annat i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker
- 1 dl olivolja
- 1 lime
- 2 msk finhackad dill
- 4 hamburgerbröd
- 4 msk naturell yoghurt
- 1 finstrimlat huvud hjärtsallad
-
Gör så här
-
1Krydda laxburgarna med salt och peppar. Pensla med rapsolja. Grilla laxburgarna på direktvärme i ca 1 minut på varje sida. Du får bäst resultat om burgarna är lite rosa i mitten.
-
2Blanda edamamebönorna med olivolja. Smaka av med limesaft, dill, salt och peppar.
-
3Dela hamburgerbröden i halvor, pensla med lite rapsolja och grilla dem snabbt på direktvärme. Lägg yoghurt, hjärtsallad, laxburgare och edamamesallad på bröden. Jag har dessutom dekorerat med några ärtskott.