Snabb laxburgare med yoghurt och edamamesallad

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Snabb laxburgare med yoghurt och edamamesallad
Saknar du nyttig grillmat? Vi föreslår denna lätta, läckra och fräscha burgare med yoghurt, edamamebönor och grillad lax. Recept framtagna av Jan Ivar Nykvist.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 st. råa laxburgare (t.ex. av salmalax)
  • Salt och peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl edamamebönor (sojabönor) – du hittar dem bland annat i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime
  • 2 msk finhackad dill
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 1 finstrimlat huvud hjärtsallad
  • Gör så här

  • 1
    Krydda laxburgarna med salt och peppar. Pensla med rapsolja. Grilla laxburgarna på direktvärme i ca 1 minut på varje sida. Du får bäst resultat om burgarna är lite rosa i mitten.
  • 2
    Blanda edamamebönorna med olivolja. Smaka av med limesaft, dill, salt och peppar.
  • 3
    Dela hamburgerbröden i halvor, pensla med lite rapsolja och grilla dem snabbt på direktvärme. Lägg yoghurt, hjärtsallad, laxburgare och edamamesallad på bröden. Jag har dessutom dekorerat med några ärtskott.