Solskenskaka

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Solskenskaka
Solskenskaka är en utsökt kaka med apelsin - toppad med pärlsocker och rostade mandelspån.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 200 g socker
  • 1 ekologisk apelsin
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Till dekoration:
  • 2-3 msk pärlsocker
  • 50 g mandelspån
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 180° C. Smält smöret i en gryta. Vispa ägg och socker i en skål tills det är vitt och pösigt. Skölj apelsinen och riv skalet. Blanda ned apelsinskal, mjöl, bakpulver och det smälta smöret i äggsmeten.
  • 2
    Häll smeten i en brödform (30 cm) och grädda kakan i 10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda kakan i ytterligare 30-35 minuter tills den är gyllenbrun. Stjälp försiktigt upp kakan på ett galler och låt den svalna innan serveringen.