- Grönsaker
Ingredienser
- 2 potatisar
- 2 vårlökar
- 700 g blomkål, sköljd och skuren i buketter (motsvarande en medelstor blomkål)
- Olivolja
- 8 dl grönsaksbuljong (ungefär så att det täcker kålen och potatisen)
- 200 g grädde eller kokosmjölk
- Muskot
- 1 matsked citronsaft (eller lite mer)
- Salt och nymalen peppar
- 1 förpackning rödbets- eller rädisgroddar
- 4 rädisor
- Valfri blandning av ätbara blommor, färska eller torkade till dekoration
-
Gör så här
-
1Skala och tärna potatisen grovt. Skär vårlöken i små bitar. Stek båda med den förberedda blomkålen i lite oljivolja i en Le Creuset-kastrull i 3-ply rostfritt stål i ungefär 5–7 minuter tills den rotstats. Täck grönsakerna med grönsaksbuljong och sjud på medelhög värme i ungefär 20 minuter.
-
2När alla grönsakerna är mjuka, puréa dem med en stavmixer och tillsätt grädden eller kokosmjölken i omgångar. Krydda med en nypa nyriven muskotnöt, citronsaft, salt och peppar.
-
3Skölj rädisorna och skär dem i tunna skivor.
-
4Skär loss groddarna.
-
5Servera den varm, dekorerad med rädisor, groddar och blommor.