Soppa på rostad blomkål

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Soppa på rostad blomkål
Ljuvligt krämig blomkålssoppa är alltid lika gott. Sätt pricken över i:et genom att toppa den med skivade rädisor och ätbara blommor. Ljuvligt krämig blomkålssoppa är alltid lika gott. Sätt pricken över i:et genom att toppa den med skivade rädisor och ätbara blommor.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 2 vårlökar
  • 700 g blomkål, sköljd och skuren i buketter (motsvarande en medelstor blomkål)
  • Olivolja
  • 8 dl grönsaksbuljong (ungefär så att det täcker kålen och potatisen)
  • 200 g grädde eller kokosmjölk
  • Muskot
  • 1 matsked citronsaft (eller lite mer)
  • Salt och nymalen peppar
  • 1 förpackning rödbets- eller rädisgroddar
  • 4 rädisor
  • Valfri blandning av ätbara blommor, färska eller torkade till dekoration
  • Gör så här

  • 1
    Skala och tärna potatisen grovt. Skär vårlöken i små bitar. Stek båda med den förberedda blomkålen i lite oljivolja i en Le Creuset-kastrull i 3-ply rostfritt stål i ungefär 5–7 minuter tills den rotstats. Täck grönsakerna med grönsaksbuljong och sjud på medelhög värme i ungefär 20 minuter.
  • 2
    När alla grönsakerna är mjuka, puréa dem med en stavmixer och tillsätt grädden eller kokosmjölken i omgångar. Krydda med en nypa nyriven muskotnöt, citronsaft, salt och peppar.
  • 3
    Skölj rädisorna och skär dem i tunna skivor.
  • 4
    Skär loss groddarna.
  • 5
    Servera den varm, dekorerad med rädisor, groddar och blommor.