Sparris- och mascarponegratäng

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Sparris- och mascarponegratäng
Mascarpone och sparris är ett perfekt par i den här gratängen som passar bra som tillbehör till kvällsmaten.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 300 g sparris
  • 1 lök
  • 2 msk extra jungfrulig olivolja
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 2,5 dl färska brödsmulor
  • knappt 2 dl nymald parmesan
  • 250 g mascarpone
  • ½ tsk nymald muskotnöt
  • Extra parmesan till dekoration
  • Några kvistar timjan till dekoration
 
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 220 °C.
  • 2
    Bryt av den nedre, träiga delen och skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Finhacka löken.
  • 3
    Vänd ihop sparris, lök och 1 msk olivolja i en buffégryta och krydda med salt och peppar. Ställ in grytan i den varma ugnen och stek i 10 minuter.
  • 4
    Vänd under tiden ihop brödsmulorna med parmesan och resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  • 5
    Klicka små skedar av mascarpone över sparrisen, strö över muskotnöt och lägg blandningen med brödsmulor på toppen.
  • 6
    Stek i ytterligare 7-10 minuter tills det bubblar och är gyllenbrunt.
  • 7
    Dekorera med riven parmesan och färsk timjan och servera.