- Grönsaker
Ingredienser
- 300 g sparris
- 1 lök
- 2 msk extra jungfrulig olivolja
- Salt och nymald svartpeppar
- 2,5 dl färska brödsmulor
- knappt 2 dl nymald parmesan
- 250 g mascarpone
- ½ tsk nymald muskotnöt
- Extra parmesan till dekoration
- Några kvistar timjan till dekoration
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 220 °C.
-
2Bryt av den nedre, träiga delen och skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Finhacka löken.
-
3Vänd ihop sparris, lök och 1 msk olivolja i en buffégryta och krydda med salt och peppar. Ställ in grytan i den varma ugnen och stek i 10 minuter.
-
4Vänd under tiden ihop brödsmulorna med parmesan och resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
-
5Klicka små skedar av mascarpone över sparrisen, strö över muskotnöt och lägg blandningen med brödsmulor på toppen.
-
6Stek i ytterligare 7-10 minuter tills det bubblar och är gyllenbrunt.
-
7Dekorera med riven parmesan och färsk timjan och servera.