Spenat och Ricotta Conchiglioni

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Spenat och Ricotta Conchiglioni
Fyll stora pastaskal med krämig ricotta och spenat för en utsökt köttfri rätt. Denna gyllene, bubblande pastarätt kommer att bli en favorit vid middagsbordet.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Till bechamelsåsen:
  • 1,5 liter mjölk
  • 150 g smör
  • 150 g vetemjöl med låg glutenhalt
  • 240 g mogen cheddar, riven
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
Till fyllning:
  • 500 babyspenat, sköljd
  • 250 g ricottaost
  • 100 g smulad ricottaost
  • Skalet från 1 citron
  • 2 klyftor finhackad vitlök
  • Havssalt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 100 g parmesan, riven (valfritt)
  • 500 g conchiglioni rigati pastasnäckor
  • Gör så här

  • 1
    Börja med att göra béchamelsåsen genom att värma mjölken i en gryta och ställ den åt sidan. Smält smöret på medelvärme i en stor gryta tills det skummar, tillsätt snabbt mjölet och vispa tills det är slätt. Sänk värmen till låg och vispa i 2-3 minuter för att ta bort den mjöliga smaken. Medan du fortsätter att vispa, tillsätt långsamt den varma mjölken i en jämn stråle och fortsätt vispa tills såsen är tjock och slät. Tillsätt riven cheddar och smaka av. Ställ såsen åt sidan och täck med plastfolie för att förhindra att det bildas en hinna. Koka upp en stor gryta med saltat vatten och koka pastan i 10 minuter. Häll av, skölj och ställ åt sidan (pastavatten ska alltid vara välsaltat).
  • 2
    Värm ugnen till 180 °C. För att göra fyllningen, lägg spenaten i en stor skål och häll kokande vatten över den. Låt den ligga i 1 minut, häll av vattnet och skölj sedan. Krama ur så mycket vatten som möjligt och torka spenaten med hushållspapper. Hacka spenaten fint och lägg i en stor skål med resten av ingredienserna till fyllningen och krydda väl. Lägg fyllningen i en spritspåse och ställ åt sidan. Ta bort filmen från din bechamelsås och värm något på svag värme under vispning. Häll den varma béchamelsåsen i en Le Creuset 33 cm Heritage rektangulär ugnsform med lock och fördela den jämnt. Du kanske inte behöver all bechamelsås, men du kan helt enkelt frysa in resterna till din nästa pastarätt. Lägg pastaskalen i såsen och när hela ytan är täckt, fyll varje skal med ricotta-spenatfyllningen. Strö över riven parmesanost om du vill och grädda i 40-50 minuter tills den är gyllene och bubblande. Servera genast.