Spenatgryta med linser

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 g fryst bladspenat
  • 3 dl gröna linser
  • 40 g pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk paprikakrydda
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk färsk citronsaft
  • 1 krm finriven muskotnöt
  • Salt och peppar
  • 150 g fetaost i örter
  • Oxalis och körvel
  • Gör så här

  • 1
    Tina spenaten. Koka linserna och rosta pinjenötterna i olivolja i en stekpanna.
  • 2
    Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör tills löken mjuknat utan att få färg. Rör ner mjöl och paprikakrydda. Späd med matlagningsgrädde och fond. Krama ur spenaten, rör ner och låt koka ihop. Smaka av med citron, muskot, salt och peppar.
  • 3
    Rör ner linserna i grytan. Lägg på fetaosten och strö över pinjenötterna. Garnera med oxalis och körvel.