Spenatpannkakor med bakade rotfrukter och fetakräm

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 1 timme Under 1 timme
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Spenatpannkakor med bakade rotfrukter och fetakräm
Om maten ska vara hälsosam, lätt och färgrik har vi det perfekta förslaget! Dessa spenatpannkakor är fyllda med mjuka och söta rotfrukter, som kompletteras med en syrlig och fet fetakräm. Receptet är perfekt för vardagsmat som måste vara snabb och näringsrik. Recept och fotografering är gjort av Emma Olsen / www.emmaolsen.dk
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

SPENATPANNKAKOR (10 ST)
  • 200 g färsk spenat
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 230 g vetemjöl
  • Lite smör eller olja till stekning
  • Salt och peppar
BAKADE ROTFRUKTER
  • 800 g blandade rotfrukter (morot, palsternacka, persiljerot, rödbetor)
  • Olivolja
  • Timjan
  • Salt och peppar
FETAKRÄM
  • 200 g fetaost
  • 100-120 g grekisk yoghurt eller creme fraiche
  • 2 nävar blandade örter (persilja, basilika, purjolök)
  • Lite pressad citron
UTÖVER
  • 2-3 polkabetor
  • Rostade pinjenötter
  • Ruccola
  • Örter till garnering
  • Gör så här

  • 1
    Spenatpannkakor (10 st):
  • 2
    Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda till en jämn massa.
  • 3
    Hetta upp en form med olja eller smör och grädda pannkakorna på medelvärme.
  • 4
    Bakade rotfrukter:
  • 5
    Skala och tvätta rotfrukterna. Skär dem i tunna stavar och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • 6
    Ringla över olivolja och strö över timjan, salt och peppar.
  • 7
    Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  • 8
    Fetakräm:
  • 9
    Lägg alla ingredienser i en minihackare och blanda till en kräm.
  • 10
    Tillsätt mer grekisk yoghurt vid behov om du vill att konsistensen ska bli lite tunnare.
  • 11
    Servering:
  • 12
    Servera dina pannkakor med ruccola, bakade rotfrukter, tunt skivad polkabeta, fetakräm, pinjenötter och örter.