- Grönsaker
Ingredienser
- 200 g färsk spenat
- 4 ägg
- 4 dl mjölk
- 230 g vetemjöl
- Lite smör eller olja till stekning
- Salt och peppar
- 800 g blandade rotfrukter (morot, palsternacka, persiljerot, rödbetor)
- Olivolja
- Timjan
- Salt och peppar
- 200 g fetaost
- 100-120 g grekisk yoghurt eller creme fraiche
- 2 nävar blandade örter (persilja, basilika, purjolök)
- Lite pressad citron
- 2-3 polkabetor
- Rostade pinjenötter
- Ruccola
- Örter till garnering
-
Gör så här
-
1Spenatpannkakor (10 st):
-
2Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda till en jämn massa.
-
3Hetta upp en form med olja eller smör och grädda pannkakorna på medelvärme.
-
4Bakade rotfrukter:
-
5Skala och tvätta rotfrukterna. Skär dem i tunna stavar och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
6Ringla över olivolja och strö över timjan, salt och peppar.
-
7Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
-
8Fetakräm:
-
9Lägg alla ingredienser i en minihackare och blanda till en kräm.
-
10Tillsätt mer grekisk yoghurt vid behov om du vill att konsistensen ska bli lite tunnare.
-
11Servering:
-
12Servera dina pannkakor med ruccola, bakade rotfrukter, tunt skivad polkabeta, fetakräm, pinjenötter och örter.