Spröda krabbpajer

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Spröda krabbpajer
Recept på läckra och krispiga krabbpajer - perfekt för snackbordet.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 200 g smördeg
  • 300 g krabbkött
  • 1 ekologisk lime
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 ägg
  • 1 knippe koriander
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 200° C. Kavla ut smördegen på köksbänken och ta ut små rundlar på ca 5 cm i diameter. Tryck ned rundlarna i en minimuffinsform.
  • 2
    Blanda krabbköttet med finrivet skal och pressad saft från limen. Tillsätt chilisås och ägg. Hacka koriandern och blanda i den. Fördela krabbfyllningen i minimuffinsformen.
  • 3
    Grädda krabbpajerna i 12-15 minuter tills de är spröda. Ta ut dem ur formen och låt dem svalna på galler.