- Fisk och skaldjur
- Grönsaker
Ingredienser
- 2 vita fiskfiléer med skinn, t.ex. hälleflundra eller torsk
- Olivolja
- Salt
- Nymald svartpeppar
- 1 rädisa, skuren i fjärdedelar
- 1 morot, skalad och skivad
- 2 dl gröna grönsaker, t.ex. sparris och gröna bönor
- 1/2 schalottenlök, hackad
- Saften av 1 citron
- Ca 1 dl kycklingbuljong
- 2 tsk dijonsenap
- 4 msk osaltat smör
- 1 msk hackad färsk dill
-
Gör så här
-
1Pensla båda sidorna av fisken lätt med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg fisken, med köttsidan nedåt, på den kalla pannan. Ställ pannan på medelvärme och stek tills fisken är krispig och 3/4 genomstekt, ca 10 minuter. Om fisken börjar rulla sig, använd en spatel för att försiktigt trycka på filén så att hela ytan rör vid pannan.
-
2Vänd fisken och fortsätt tillagningen tills fisken är fast hela vägen igenom, ca 2 minuter till. Ta bort fisken från pannan och täck den med folie för att hålla den varm. Ställ den åt sidan.
-
3Sätt tillbaka pannan på värmen. Tillsätt rädisor och morötter och stek under omrörning tills de är bruna och börjar bli mjuka, ca 5 minuter. Tillsätt grönsakerna, krydda med salt och peppar och stek tills de är mjuka och möra, ca 5 minuter. Ta ut grönsakerna från pannan och ställ dem åt sidan med fisken.
-
4Sätt tillbaka pannan på värmen Tillsätt schalottenlöken tillsammans med en nypa salt. Stek tills de är mjuka, ca 2 minuter. Tillsätt citronsaft, kycklingbuljong och senap i pannan. Låt det puttra tills såsen kokat ner och tjocknat, ca 5 minuter.
-
5Stäng av värmen och vispa i smöret. Krydda med extra salt och peppar om så önskas. Servera såsen med fisken och grönsakerna och garnera med den färska dillen.