- Fisk och skaldjur
Ingredienser
- Olivolja till tillagning
- Två öringfiléer
- 1 matsked citronsaft
- 2 skalade, urkärnade Cripps Pink-äpplen
- 2 fänkål, tunt hyvlade
- 4 minigurkor eller 1 medelhavsgurka, tunt skivad
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 50 g rädisor, tunt skivade
- 50 g kapris, sköljda och avrunna
- Mikroörter att strö över
- 1,25 dl naturell yoghurt
- 2 teskedar dijonsenap
- 3 matskedar kallt vatten
- 1 matsked citronsaft
- 2 matskedar extra jungfruolivolja
- Zest från 1 citron
- Salt och nymalen svartpeppar
-
Gör så här
-
1Lägg alla salladsingredienserna till slawen, förutom kapris och örter, i en bunke. Blanda ingredienserna genom att försiktigt kasta runt dem.
-
2Gör dressingen genom att vispa ihop yoghurt och senap. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa ihop.
-
3Ringla olivolja över öringen och krydda lätt med salt och svartpeppar. Värm Le Creusets 26 cm fyrkantiga grillpanna i gjutjärn tills den blir varm. Lägg öringen i grillpannan med skinnsidan neråt och tillaga i 3–4 minuter. Vänd försiktigt och tillaga i ytterligare två minuter. Pressa över citronsaft och avlägsna från värmen. Ställ åt sidan och låt den vila i några minuter.
-
4Avlägsna skinnet och dela upp öringen. Tillsätt öringen i slawen. Häll försiktigt dressingen över slawen och blanda varsamt så att den täcker allt. Toppa med mikroörter och kapris.