- Grönsaker
Ingredienser
- 500 g färska gröna bönor
- 2 msk smör
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- Rökt paprika efter smak
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- Salt och peppar
- 3 msk mandelspån, rostade i stekpanna
- 3 msk kokosspån, rostade i stekpanna
-
Gör så här
-
1Förväll bönorna i kokande saltat vatten i ca 4 minuter. Häll av vattnet, skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av på en kökshandduk.
-
2Tillsätt under tiden hälften av smöret i en stor panna över medelhög värme, tillsätt schalottenlök och stek i 2-3 minuter. Tillsätt vitlök, paprika och ingefära och stek i ytterligare 1-2 minuter. Dra bort pannan från värmen och ställ den åt sidan.
-
3Tillsätt resten av smöret och de gröna bönorna till pannan. Stek under omrörning i 5 minuter. Blanda i lökblandningen och de rostade mandel- och kokosspåne