
Stekta gröna bönor är ett perfekt tillbehör att servera till huvudrätten, och går dessutom snabbt att tillaga. Här får bönorna sällskap av lök och varma kryddor och avslutas med spröda mandel- och kokosspån. Enkelt och gott.
HUVUDINGREDIENSER
- Grönsaker
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 500 g färska gröna bönor
- 2 msk smör
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- Rökt paprika efter smak
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- Salt och peppar
- 3 msk mandelspån, rostade i stekpanna
- 3 msk kokosspån, rostade i stekpanna
-
Gör så här
-
1Förväll bönorna i kokande saltat vatten i ca 4 minuter. Häll av vattnet, skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av på en kökshandduk.
-
2Tillsätt under tiden hälften av smöret i en stor panna över medelhög värme, tillsätt schalottenlök och stek i 2-3 minuter. Tillsätt vitlök, paprika och ingefära och stek i ytterligare 1-2 minuter. Dra bort pannan från värmen och ställ den åt sidan.
-
3Tillsätt resten av smöret och de gröna bönorna till pannan. Stek under omrörning i 5 minuter. Blanda i lökblandningen och de rostade mandel- och kokosspåne