- Kött
Ingredienser
- 2 kg kycklinglår med skinn
- 4 vitlöksklyftor, skalade och skivade
- 2 fänkål, skivade
- 2 burkar 400 g limabönor, avrunna
- 250 ml kycklingfond
- Valfritt: Riven pecorino och ångad grönkål
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen: 210 °C/varmluft: 190 °C/ gas: 7
-
2Hetta upp lite olivolja på medelvärme i en 31 cm oval gryta. Lägg kycklinglåren med skinnsidan nedåt i den heta grytan och stek tills de är gyllenbruna. Vänd dem och stek i 2 minuter på andra sidan. Upprepa tills kycklinglåren är brynta och flytta över dem till ett uppochnedvänt grytlock.
-
3Tillsätt fänkål och vitlök i grytan i ca 5 minuter tills de är mjuka. Tillsätt limabönor och fond. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklinglåren i grytan ovanpå fänkål och limabönor. Ställ in grytan i ugnen i 35-40 minuter och servera med ångad grönkål och riven pecorino.