Stekta kycklinglår med fänkål och bönor

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Stekta kycklinglår med fänkål och bönor
Du behöver bara en gryta och en handfull ingredienser för detta enkla recept på stekt kyckling - perfekt för nästa söndagslunch.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 kg kycklinglår med skinn
  • 4 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 2 fänkål, skivade
  • 2 burkar 400 g limabönor, avrunna
  • 250 ml kycklingfond
  • Valfritt: Riven pecorino och ångad grönkål
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen: 210 °C/varmluft: 190 °C/ gas: 7
  • 2
    Hetta upp lite olivolja på medelvärme i en 31 cm oval gryta. Lägg kycklinglåren med skinnsidan nedåt i den heta grytan och stek tills de är gyllenbruna. Vänd dem och stek i 2 minuter på andra sidan. Upprepa tills kycklinglåren är brynta och flytta över dem till ett uppochnedvänt grytlock.
  • 3
    Tillsätt fänkål och vitlök i grytan i ca 5 minuter tills de är mjuka. Tillsätt limabönor och fond. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklinglåren i grytan ovanpå fänkål och limabönor. Ställ in grytan i ugnen i 35-40 minuter och servera med ångad grönkål och riven pecorino.