Sufflé med vit choklad

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Sufflé med vit choklad
Använd denna perfekt lätta och luftiga sufflé för att demonstrera dina kulinariska färdigheter. Det är den perfekta efterrätten när du vill imponera på dina gäster.
HUVUDINGREDIENSER
  • Choklad
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Bas:
  • 20 g majsmjöl
  • 250 ml mjölk
  • 50 g socker, halverat
  • 2 stora äggulor från frigående höns
  • En nypa salt
Till ramekinerna:
  • 40 ml smält smör
  • 30 g socker
Till sufflén:
  • 100 g vit choklad av hög kvalitet
  • Äggvita från 2 stora ägg från frigående höns
  • 50 g socker
  • Gör så här

  • 1
    Börja med att göra botten till sufflén, detta kan göras en dag i förväg och förvaras i kylen tills den ska användas nästa dag.
  • 2
    Blanda majsmjölet med 40 ml kall mjölk. Värm resten av mjölken med hälften av sockret (25 g). Låt inte mjölken koka.
  • 3
    Vispa ihop äggulorna, majsstärkelseblandningen och resten av sockret och saltet i en stor bunke. Häll långsamt den varma mjölken i ägguleblandningen under vispning. Häll tillbaka allt i grytan och sätt den på medelhög värme. Koka krämen tills den är tjock och genomkokt. Fortsätt vispa så det inte bränns vid i botten. När den är färdig, häll den i en skål, täck med plastfolie och låt den svalna helt.
  • 4
    Medan blandningen svalnar penslar du Le Creuset stapelbara ramekiner med smält smör och täcker insidan av ramekinen med socker tills det är slut. Gör kragar av bakplåtspapper genom att klippa remsor av bakplåtspapper som kan lindas runt ramekinernas utsida och 5 cm upp på sidorna. Fäst med snöre och förvärm ugnen till 180°C.
  • 5
    Smält chokladen över vattenbad och ställ åt sidan. Vispa äggvitorna skummiga och tillsätt sockret långsamt i ett jämnt flöde under fortsatt vispning så att det blandas väl. Vispa tills inga sockerkorn finns kvar och de vita topparna är stela. Det är bäst att använda en elvisp för detta - om du över- eller undervispar äggvitorna kommer blandningen inte att få rätt konsistens. Blandningen med äggvita ska vara stel men ändå jämn. Vänd försiktigt ner den smälta vita chokladen - blanda inte för mycket så att suffléerna kan resa sig så mycket som möjligt. Vänd sedan försiktigt ner äggchokladblandningen i grundblandningen.
  • 6
    Fördela blandningen i ramekins och grädda dem i 25-30 minuter. När de har puffat upp sig efter ca 25 minuters gräddning är de klara. Ta ut dem ur ugnen och servera genast.
 
Kockens råd: Använd rumstempererade ägg och metallskålar för att blanda och motstå lusten att öppna ugnsluckan under gräddningen, eftersom detta kan få dina suffléer att kollapsa.
 
 
Le Creuset