Syltad rödlök

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Syltad rödlök
Du kan enkelt göra syltad rödlök själv.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3–4 medelstora rödlökar
  • 4–5 dl inläggningsättika
  • 1 dl socker
  • 1 pepparkorn
  • + eventuellt dill, lagerblad, kryddpeppar, kanel, stjärnanis, kardemummakapslar, chiliflingor, nejlikor, senapsfrön eller liknande (kan uteslutas)
  • Gör så här

  • 1
    Skär lökarna i tunna ringar och lägg dem i en steriliserad glasburk
  • 2
    Koka upp ättika och socker i en gryta tillsammans med pepparkorn och eventuellt kryddor
  • 3
    Häll ättikslagen över löken
  • 4
    Stäng burken och förvara svalt
  • 5
    Den syltade rödlöken håller sig i 2–3 veckor