T-bensstek med vitlökssmör och haricots verts

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
T-bensstek med vitlökssmör och haricots verts
Den här rätten är precis så god som den ser ut – enkel festmat när den är som bäst. Servera den med ett oemotståndligt svart vitlökssmör.
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 600 g rumstempererad T-benstek
  • Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
  • Olivolja, att ringla över
  • 100 g smör
  • 8–10 klyftor svart vitlök
  • Några kvistar rosmarin, hackade
  • 120 g haricots verts, blancherade
  • 10 g rostade pinjenötter
Till servering
  • Senap
  • Gör så här

  • 1
    Torka av biffarna med en pappershandduk. Krydda rejält med salt och svartpeppar på båda sidorna och ringla över olivolja.
  • 2
    Ställ en Le Creuset 28 cm Signature-stekpanna på hög värme. Håll steken med tänger och lägg fettsidan direkt på den heta pannan för att få den krispig och gyllenbrun. Tillaga steken så som du vill ha den på båda sidorna.
  • 3
    Tillsätt smör och skivad svart vitlök i pannan. Ös steken oavbrutet med det skummande heta smöret för ultimat smak och för att skapa en god yta. Ta ur steken från pannan och låt den vila.
  • 4
    Släng i de blancherade haricots vertsen i det varma smaksatta smöret. Avlägsna dem från pannan och lägg upp dem i en serveringsform, krydda och toppa med pinjenötter.
  • 5
    Skiva upp biffen och toppa med resten av smöret och svart vitlök.
  • 6
    Tips: Svart vitlök är fermenterad och lagrad. Den har en väldigt distinkt intensiv och söt smak som ger din rätt ytterligare ett lager av umami.