- Kött
Ingredienser
- 600 g rumstempererad T-benstek
- Havssalt och nymalen svartpeppar till kryddning
- Olivolja, att ringla över
- 100 g smör
- 8–10 klyftor svart vitlök
- Några kvistar rosmarin, hackade
- 120 g haricots verts, blancherade
- 10 g rostade pinjenötter
- Senap
-
Gör så här
-
1Torka av biffarna med en pappershandduk. Krydda rejält med salt och svartpeppar på båda sidorna och ringla över olivolja.
-
2Ställ en Le Creuset 28 cm Signature-stekpanna på hög värme. Håll steken med tänger och lägg fettsidan direkt på den heta pannan för att få den krispig och gyllenbrun. Tillaga steken så som du vill ha den på båda sidorna.
-
3Tillsätt smör och skivad svart vitlök i pannan. Ös steken oavbrutet med det skummande heta smöret för ultimat smak och för att skapa en god yta. Ta ur steken från pannan och låt den vila.
-
4Släng i de blancherade haricots vertsen i det varma smaksatta smöret. Avlägsna dem från pannan och lägg upp dem i en serveringsform, krydda och toppa med pinjenötter.
-
5Skiva upp biffen och toppa med resten av smöret och svart vitlök.
-
6Tips: Svart vitlök är fermenterad och lagrad. Den har en väldigt distinkt intensiv och söt smak som ger din rätt ytterligare ett lager av umami.