
Om du inte har testat att göra läcker mexikansk street food än, så är det dags att göra det nu. Det här är vår version av smarriga tacos med kryddiga, stekta räkor och en len avokadokräm. Du kan även servera en fräsch mangosalsa till.
HUVUDINGREDIENSER
- Fisk och skaldjur
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 750 g tigerräkor, skalade, rensade och skurna i lagom stora munsbitar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk rivet limeskal
- ½ tsk chilipulver
- ½ tsk mald spiskummin
- ¼ tsk salt
- Svartpeppar, nymald
- ¼ tsk. rökt paprikapulver
- 1 msk färsk oregano, finhackad
- Ev. cayennepeppar efter smak
Tillsätt senare:
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 2 msk pressad lime
- 2 msk färsk koriander, finhackad
Avokadokräm:
- 1 avokado
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk pressad lime
- ½ tsk salt
- ¼ tsk mald spiskummin
- 150 g crème fraiche
Till servering:
- 8 små tortillas i tacostorlek
- Kål eller andra spröda grönsaker
- Chilisås
-
Gör så här
-
1Lägg alla räkingredienser (Allt utom (”Tillsätt senare”) i en skål och rör om. Låt blandningen vila i rumstemperatur i 15-30 minuter. Förbered avokadokrämen under tiden.
-
2Avokadokräm: Skär avokadon i två halvor och kärna ur den. Gröp ur avokadon och lägg innehållet i en skål. Tillsätt vitlök, pressad lime, salt, spiskummin och crème fraiche och blanda till en kräm med en miniblender eller stavmixer. Smaka av.
-
3Värm upp en stor stekpanna över medelhög värme, tillsätt smör och olivolja och stek räkorna i ett par minuter på varje sida. De ska fortfarande vara mjuka men ändå ordentligt genomstekta. Stänk över pressad lime, strö över koriander och rör om. Ställ åt sidan.
-
4Värm upp pannan igen över medelhög värme. Pensla tortillorna med lite olja och värm upp dem i pannan. När de har fått en halv minut på varje sida lägger du dem över en kavel för att ge dem den klassiska tacoformen.
-
5Fyll dina tacos med stekta räkor, avokadokräm, valfria grönsaker och eventuellt mangosalsa.