- Kött
Ingredienser
- 1 msk rapsolja
- 500 g lammkotlett, tärnad
- 1 lök, grovhackad
- 2 vitlöksklyftor, grovhackade
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 msk Ras El Hanout-kryddor (kan köpas i välsorterade livsmedelsbutiker)
- 200 g butternut squash, tärnad (ca 3 cm)
- 1 litet knippe koriander
- 500 ml lammbuljong
- 2 msk brunt farinsocker
- Salt och peppar
- 1 msk majsmjöl
- Koriander, grovhackad
- Couscous (tillagas enligt förpackningen)
-
Gör så här
-
1Sätt taginen över låg till medelhög värme och värm oljan. Bryn lammköttet lite i taget och sätt det åt sidan. Tillsätt mer olja vid behov och stek löken försiktigt i 5-6 minuter, tills den börjar bli mjuk.
-
2Tillsätt vitlök och stek i ytterligare en minut innan du strör över spiskummin, kanel, paprika och Ras El Hanout. Blanda runt kryddorna i 2 minuter och rör om med jämna mellanrum för att de inte ska bränna.
-
3Tillsätt butternut squash och rör om ordentligt i kryddorna. Lägg tillbaka det brynta köttet i taginen och häll över köttsaften. Hacka koriander fint och strö över rätten.
-
4Häll i buljongen, rör om och låt såsen koka upp. När såsen börjar koka häller du farinsockret och en stor knivsudd salt och peppar. Lägg på taginens lock och sänk värmen. Låt rätten sjuda i 2 timmar, och rör om med jämna mellanrum.
-
5Efter 2 timmar tar du upp en kopp med sås ur taginen. Vispa ner majsmjölet i koppen så att du får en slät pasta. Häll därefter ner pastan i taginen. Rör runt tills såsen börjar tjockna.
-
6Tillsätt torkade aprikoser, sätt tillbaka locket och låt rätten sjuda i ytterligare 30 minuter.
-
7Strö hackad koriander över taginen och servera med couscous