Användning och underhåll

Rostfritt stål: Matlagningstekniker

 
Le Creusets kollektion med multi-ply köksredskap i rostfritt stål har designats för att ge dig utmärkt kontroll i köket oavsett om du sjuder, bryner, sauterar, pocherar eller ångar. Lär dig hur du bemästrar fyra vardagstekniker med dessa glänsande pannor – deras konstruktion i tre lager garanterar jämn uppvärmning och perfekt resultat varje gång!
 

nr 1. Sensationell sautering

Sautering ger dig möjlighet att tillaga mat snabbt i en mindre mängd olja/fett på ett sätt som bevarar smakerna och ger färg. Ordet kommer från det franska verbet ”sauter” som betyder ”att hoppa”, vilket förklarar hur du kastar runt ingredienserna i pannan över värmen under tiden de tillagas.
VISA KOLLEKTION
Image without a name
Image without a name
 

nr 2. Bryn perfekt

Bryna är en matlagningsmetod som använder en högre yttemperatur för att försluta ytan på maten och göra den gyllene och karamelliserad. Oavsett om det är en stek, en fläskkotlett eller en bit tonfisk så ger det här steget färg och textur åt maten.
VISA KOLLEKTION
 

Receptinspiration

Image without a name
 

nr 3. Pocheringsmetoden

Pochering innebär, till skillnad från ångning, att man för ner mat i vätska och tillagar den på låg värme. Den här tekniken används ofta för att tillaga känsliga ingredienser såsom ägg. Det är också en perfekt tillagningsmetod för fisk, kyckling och frukt, eftersom den låter olika smaker dra samt bevarar fukten för saftiga resultat.
visa kollektion
 

nr 4. Ånga på

Ångkokning är en matlagningsteknik som använder ånga från kokande vatten för att skonsamt sprida värme och tillaga mat. Eftersom ingredienserna inte har direktkontakt med det kokande vattnet så kan man genom ångning bevara form, färg, näringsämnen, smaker och textur.
visa kollektion
Image without a name
 

Förbered dig