- Grönsaker
Ingredienser
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 2 morötter, tunt strimlade
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 msk tamari (påminner om soja men är ett glutenfritt alternativ som innehåller mindre salt)
- 1 tsk sriracha (asiatisk chilisås, kan köpas i välsorterade livsmedelsbutiker)
- 5 dl grönsaksbuljong
- 4 msk äppelcidervinäger
- 4 msk agavesirap
- 2,5 dl färsk ananas, tärnad
- 1 burk bambuskott, avrunna
- 2 msk vatten
- 1 msk majsstärkelse
- 400 g tofu
- 2 salladslökar, endast den gröna delen, tunt skivade
- Kokt ris
- Färsk koriander
- Lime, skivad
-
Gör så här
-
1Dela tofun på mitten
-
2Lägg de två bitarna bredvid varandra mellan 2 skärbrädor med en ren handduk mellan
-
3Lägg något tungt ovanpå – ev. en trave böcker eller en gjutjärnsgryta
-
4Pressa tofun i 30 minuter
-
5Skär tofun i tärningar
-
6Värm grytan på medelhög värme
-
7Tillsätt lite olja, lök, vitlök, paprika och morötter
-
8Stek i ett par minuter
-
9Tillsätt tamari och sriracha
-
10Tillsätt grönsaksbuljong, äppelcidervinäger och agavesirap
-
11Koka upp och låt småkoka i 15 minuter
-
12Tillsätt ananas, salladslök, bambuskott och tofu
-
13Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ned det i såsen
-
14Låt såsen tjockna och smaka av med salt och peppar
-
15Servera med kokt ris, färsk koriander och lime