- Mjöl
Ingredienser
- 5 dl standardmjölk
- 1 vaniljstång, urskrapad
- 125 g vetemjöl
- 250 g socker
- 3 äggulor
- 60 g mörk rom
- Smör eller non-stick spray, för smörjning
-
Gör så här
-
1Koka upp mjölken ihop med de urskrapade vaniljfröna. Täck över och låt det svalna.
-
2Blanda mjöl och socker i en skål och häll i den kylda mjölken. Tillsätt äggulorna och blanda med en grytsked. Tillsätt mörk rom. Sila och ställ in i kylen i 12 till 24 timmar.
-
3Dagen efter, ta ut smeten ur kylen en timme innan bakning. Smörj fördjupningarna i Le Creuset Cannelé-form med rikligt med smör och fyll dem sedan med smeten till ¾.
-
4Förvärm ugnen till 240 °C.
-
5Grädda i 10 minuter på 240 °C sänk sedan temperaturen till 180°C och grädda 60 minuter.
-
6Håll koll på canneléernas färg mot slutet av baktiden. Om de fortfarande är ljusa i färgen, grädda i ytterligare fem minuter.
-
7Låt canneléerna svalna i formen. När de har svalnat, ta ur dem ur formen och njut.
-
8Kockens tips: Smeten ska inte vispas för då kommer canneléerna svämma över i ugnen.