- Ägg
Ingredienser
- 6 äggulor
- 100 g socker
- 4 dl blandad juice, t.ex. mango, passionsfrukt och apelsin
- 45 g smör
- 1 lime, saften och finrivet skal
- 35 g majsstärkelse
- 200 g vetemjöl
- 45 g kokosflingor
- 100 g smör
- 1 msk florsocker
- 2–3 msk vatten
- 2 äggvitor
- 100 g socker
- Finrivet skal från 1 lime
- 20 g rostade kokoschips
-
Gör så här
-
1Curd: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det smälta ihop på svag värme. Det får inte koka. När curden är tjock hälls den över på en kanna som försluts med plastfolie. Låt den svalna helt i kylskåpet.
-
2Sätt ugnen på 200 °C.
-
3Mördeg: Lägg vetemjöl, smör, florsocker och kokosflingor i en matberedare och blanda tills det har samma konsistens som ströbröd. Samla ihop degen med händerna och tillsätt vatten efter behov. Packa in i plastfolie och kyl degen i kylskåpet i 30 minuter.
-
4Kavla ut den kalla degen på ett mjölat bakbord och klä stekpannan med den. Degen får gärna hänga ut lite över sidorna eftersom det förhindrar att den krymper ihop för mycket under gräddningen.
-
5Nagga degen med en gaffel och lägg över en bit bakplåtspapper och fyll med ris eller bönor för att förgrädda. Grädda i 10 minuter.
-
6Ta bort ris/bönor och bakplåtspapper och grädda i ytterligare 8 minuter. Låt pajen svalna något.
-
7Häll den kylda curden i pajen och ställ den åt sidan medan du göra marängen.
-
8Maräng: Vispa äggvitorna luftiga och häll sedan i sockret lite i taget medan du vispar. Marängsmeten ska vara fast och blank. Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut små toppar över curden.
-
9Strö över kokoschips och grädda pajen i ugnen i 15 minuter. Strö över rivet limeskal innan servering.