- Kött
Ingredienser
- 2 kg lammstek
- 100 g smör, mjukt
- 8 klyftor pressad vitlök
- 20 g rosmarin, plockad och hackad
- Juice och zest från 1 citron
- 25 ml olivolja
- 100 g smör, mjukt
- Salt
- Peppar
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 200 °C/190 °C varmluft.
-
2Ta ut lammet ur förpackningen och torka det torrt med hushållspapper. Placera i en 29 cm oval Signature-gryta från Le Creuset. Låt det stå i en timme för att komma upp till rumstemperatur.
-
3Gör små ca 1 till 1 ½ cm djupa hål i lammets skinn med en vass kniv. Detta kommer att hjälpa marinaden att tränga in i lammet.
-
4Lägg det mjuka smöret i en skål med vitlök, rosmarin, juice och zest från citron, olivolja, salt och peppar och blanda det noga. Sprid ut över hela lammet
-
5Ställ lammet i ugnen och tillaga i en timme och ta sedan av locket och låt lammet få färg i ungefär 30 minuter.
-
6Ta upp lammet när det är färdiglagat och låt det vila i 10–15 minuter.
-
7Skär upp lammet och servera med valfria tillbehör.