- Nötter och kärnor
Ingredienser
- 80 g förrostade kastanjer
- 3,75 dl standardmjölk
- 1 tesked vaniljpasta
- Zest från en apelsin
- 1 kanelstång
- 2 teskedar honung
- 100 g 70 % mörk choklad, och extra till servering
- Vispad grädde eller skummad mjölk till servering
-
Gör så här
-
1Finhacka kastanjerna och lägg dem i en medelstor Le Creuset-gryta. Tillsätt mjölk, vaniljpasta, apelsinzest och kanelstång.
-
2Koka upp mjölken på medeltemperatur under omrörning. Stäng av värmen och låt mjölken dra i några minuter. Tillsätt choklad och honung i den varma mjölken och avlägsna kanelstången. Mixa med en stavmixer tills den är jämn och sammetslen.
-
3Servera i Le Creusets 350 ml mugg med vispad grädde eller skummad mjölk och strö över generöst med riven choklad.