Varm choklad med kastanjer

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Varm choklad med kastanjer
Den perfekta godsaken efter middagen. Den här rika, varma chokladen med kastanjer måste avnjutas långsamt! Kombinera med smörigt shortbread eller biscotti.
HUVUDINGREDIENSER
  • Nötter och kärnor
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 80 g förrostade kastanjer
  • 3,75 dl standardmjölk
  • 1 tesked vaniljpasta
  • Zest från en apelsin
  • 1 kanelstång
  • 2 teskedar honung
  • 100 g 70 % mörk choklad, och extra till servering
  • Vispad grädde eller skummad mjölk till servering
  • Gör så här

  • 1
    Finhacka kastanjerna och lägg dem i en medelstor Le Creuset-gryta. Tillsätt mjölk, vaniljpasta, apelsinzest och kanelstång.
  • 2
    Koka upp mjölken på medeltemperatur under omrörning. Stäng av värmen och låt mjölken dra i några minuter. Tillsätt choklad och honung i den varma mjölken och avlägsna kanelstången. Mixa med en stavmixer tills den är jämn och sammetslen.
  • 3
    Servera i Le Creusets 350 ml mugg med vispad grädde eller skummad mjölk och strö över generöst med riven choklad.