- Grönsaker
Ingredienser
- 400 g tofu eller tempeh, skuret i munsbitar
- 1 msk olivolja
- 1 stor lök, finhackad
- 5 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 stjälkar selleri, tärnade
- 2 morötter, tärnade
- 600 g pumpa, t.ex. hokkaido, tärnad
- 200 g svamp, t.ex. kantarell eller champinjon, skurna i munsbitar
- 1 dl rödvin (kan uteslutas)
- 3 burkar vita bönor/smörbönor, avrunna och sköljda
- 2 tomater, grovhackade
- 2 lagerblad
- 1 msk färsk salvia, hackad
- 2 msk färsk timjan, hackad
- 2 msk färsk persilja, hackad
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Värm upp gjutjärnsgrytan på spisen och häll i olivolja. Stek tofu/tempeh tills den är gyllene på alla sidor
-
2Tillsätt lök, vitlök, selleri, morot, pumpa och salt och peppar. Stek ytterligare några minuter tills löken är mjuk. Häll i svampen och vin och stek några minuter till
-
3Häll i bönor, tomater, lagerblad, salvia, timjan och persilja och låt koka upp. Om rätten är för torr kan du hälla i lite vatten. Tillaga i ytterligare 15 minuter
-
4Smaka av med salt och peppar och servera med bröd