- Grönsaker
Ingredienser
- 1 handfull broccoli, i mindre buketter och ångkokt
- 1 dl svart ris, kokt
- 2 dl spetskål, finskuren
- 1 morot, strimlad
- ¼ gurka, i skivor
- 1 dl färsk ananas, i skivor
- 2 msk böngroddar
- Kimchi, efter smak (kan köpas i asiatiska livsmedelsbutiker)
- Tång, efter smak (kan köpas i asiatiska livsmedelsbutiker)
- Sesamfrön
- 1 tsk wasabipasta (kan köpas i asiatiska livsmedelsbutiker)
- 1 tsk rostad sesamolja
- 1 msk tamari (påminner om soja, men är ett glutenfritt alternativ som också innehåller mindre salt)
- 1 lime, pressad saft
- 100 g tempeh, i skivor (en sojabönsprodukt med högt proteininnehåll som påminner om tofu och används som ersättning för kött)
- 1 tsk sriracha (asiatisk chilisås, kan köpas i välsorterade livsmedelsbutiker)
- 1 msk tamari
- 1 lime, pressad saft
-
Gör så här
-
1Dela broccolin i mindre buketter. Ångkoka broccolin till den är mjuk och ställ den åt sidan.
-
2Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen, och smaka av med salt och peppar.
-
3Häll dressingen på en flaska eller i en liten kanna.
-
4Rör ihop limesaft, tamari och sriracha, och marinera tempeh-skivorna i 10 minuter.
-
5Sätt tempeh-skivorna på träspett och grilla dem på grillpannan i 3–4 minuter.
-
6Lägg upp alla råa och tillagade grönsaker, det kokta riset, ananasen, tången och kimchin i en skål.
-
7Strö över sesamfrön.
-
8Servera med tempeh-spett och wasabidressing.