- Grönsaker
Ingredienser
- 500 g potatis – skalad och grovt tärnad
- 1 blomkålshuvud
- 3 lökar
- 6 vitlöksklyftor
- 1 grön chili
- 2 msk riven ingefära
- 1 msk olja
- 25 g smör
- 1 msk mald gurkmeja
- 1½ msk garam masala
- 1½ tsk mald koriander
- 3 mogna tomater
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1½ dl grädde
- 100 g cashewnötter
- Myntablad för dekorering
- ¼ gurka
- ½ mango
- 2 msk finhackad koriander
- 2 msk finhackad mynta
- 3 dl neutral yoghurt
- 1 tsk riven ingefära
- 1 tsk mald koriander
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är al dente.
-
2Dela blomkålen i buketter och finhacka lök, vitlök, chili och ingefära.
-
3Sautera lök, chili och ingefära i smör och olja i en traktörpanna tills löken är glansig och genomskinlig.
-
4Tillsätt sedan de stötta kryddorna och stek dem tills de börjar dofta. Tillsätt hackade tomater och fond. Låtsmåkoka i ca 15 minuter.
-
5Vänd sedan ned grädde, potatis och blomkål i pannan.
-
6Låt småkoka tills blomkålen mjuknat.
-
7Smaka av med salt och peppar och avsluta med att strö över cashewnötter och myntablad.
-
8Raita: Finhacka gurka, mango och örter. Blanda ihop med yoghurten. Smaka av med ingefära, mald koriander, salt och peppar.