- Fläskkött
Ingredienser
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 msk olivolja
- 1 stjälk citrongräs, skuren i skivor
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 500 g fläskfärs
- 2 msk soja
- 1 msk fisksås
- 1 tsk femkrydda
- 1 msk brunt farinsocker
- 1 msk tomatpuré
- 75 dl crème fraiche 18 %
- 75 ml färskost, naturell
- 75 dl majonnäs
- 300 g morötter, grovrivna
- 150 ml vitvinsvinäger
- 75 g socker
- 2 påsar nacho- eller tortillachips
- 1 knippe färsk koriander, finhackad
- 2 röda chilifrukter
- 6 salladslökar
- 8 inlagda chilifrukter
- Chilisås
-
Gör så här
-
1Värm upp pannan på medelhög värme med olja och stek schalottenlöken.
-
2Tillsätt vitlök och citrongräs och stek kort.
-
3Lägg grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan.
-
4Bryn fläskköttet i pannan.
-
5Tillsätt soja, fisksås, kryddor, socker, tomatpuré och den stekta blandningen med schalottenlök.
-
6Stek tills köttet är karamelliserat.
-
7Blanda ihop crème fraiche, färskost och majonnäs, och ställ åt sidan.
-
8Värm upp vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull på medelhög värme.
-
9När sockret är upplöst hälls lagen över de rivna morötterna.
-
10Låt morötterna ligga i lagen i 10 minuter.
-
11Servera kött och inlagda morötter tillsammans med chips, koriander, chili, salladslök och chilisås.