
Detta recept hämtar inspiration från en populär vietnamesisk streetfood som kallas ”banh mi”, vilket betyder vetebröd. Bakom namnet döljer sig en sandwich, som kan ha många variationer men som alltid innehåller kryddigt kött och inlagda morötter. Vi har gjort vår egen twist på rätten, och kombinerar de spännande smakerna med spröda nachochips.
HUVUDINGREDIENSER
- Fläskkött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Djup stekpanna m/hjälphandtag Toughened Non-Stick
1 949,00 kr.
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 msk olivolja
- 1 stjälk citrongräs, skuren i skivor
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 500 g fläskfärs
- 2 msk soja
- 1 msk fisksås
- 1 tsk femkrydda
- 1 msk brunt farinsocker
- 1 msk tomatpuré
Dressing:
- 75 dl crème fraiche 18 %
- 75 ml färskost, naturell
- 75 dl majonnäs
Snabbinlagda morötter:
- 300 g morötter, grovrivna
- 150 ml vitvinsvinäger
- 75 g socker
Till servering:
- 2 påsar nacho- eller tortillachips
- 1 knippe färsk koriander, finhackad
- 2 röda chilifrukter
- 6 salladslökar
- 8 inlagda chilifrukter
- Chilisås
-
Gör så här
-
1Värm upp pannan på medelhög värme med olja och stek schalottenlöken.
-
2Tillsätt vitlök och citrongräs och stek kort.
-
3Lägg grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan.
-
4Bryn fläskköttet i pannan.
-
5Tillsätt soja, fisksås, kryddor, socker, tomatpuré och den stekta blandningen med schalottenlök.
-
6Stek tills köttet är karamelliserat.
-
7Blanda ihop crème fraiche, färskost och majonnäs, och ställ åt sidan.
-
8Värm upp vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull på medelhög värme.
-
9När sockret är upplöst hälls lagen över de rivna morötterna.
-
10Låt morötterna ligga i lagen i 10 minuter.
-
11Servera kött och inlagda morötter tillsammans med chips, koriander, chili, salladslök och chilisås.