Vietnamesiska ”Banh Mi”-nachos

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Vietnamesiska ”Banh Mi”-nachos
Detta recept hämtar inspiration från en populär vietnamesisk streetfood som kallas ”banh mi”, vilket betyder vetebröd. Bakom namnet döljer sig en sandwich, som kan ha många variationer men som alltid innehåller kryddigt kött och inlagda morötter. Vi har gjort vår egen twist på rätten, och kombinerar de spännande smakerna med spröda nachochips.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fläskkött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 stjälk citrongräs, skuren i skivor
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk femkrydda
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1 msk tomatpuré
Dressing:
  • 75 dl crème fraiche 18 %
  • 75 ml färskost, naturell
  • 75 dl majonnäs
Snabbinlagda morötter:
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 150 ml vitvinsvinäger
  • 75 g socker
Till servering:
  • 2 påsar nacho- eller tortillachips
  • 1 knippe färsk koriander, finhackad
  • 2 röda chilifrukter
  • 6 salladslökar
  • 8 inlagda chilifrukter
  • Chilisås
  • Gör så här

  • 1
    Värm upp pannan på medelhög värme med olja och stek schalottenlöken.
  • 2
    Tillsätt vitlök och citrongräs och stek kort.
  • 3
    Lägg grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan.
  • 4
    Bryn fläskköttet i pannan.
  • 5
    Tillsätt soja, fisksås, kryddor, socker, tomatpuré och den stekta blandningen med schalottenlök.
  • 6
    Stek tills köttet är karamelliserat.
  • 7
    Blanda ihop crème fraiche, färskost och majonnäs, och ställ åt sidan.
  • 8
    Värm upp vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull på medelhög värme.
  • 9
    När sockret är upplöst hälls lagen över de rivna morötterna.
  • 10
    Låt morötterna ligga i lagen i 10 minuter.
  • 11
    Servera kött och inlagda morötter tillsammans med chips, koriander, chili, salladslök och chilisås.