Ingredienser
- 4 briochebröd
- 600 g hjortfärs (t.ex. dovhjort, rådjur eller kronhjort)
- 1 rödlök, skivad
- 2 bitar buffelmozzarella
- Späda salladsblad
- Olivolja
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl solrosolja
- 0,5 dl olivolja
- Saften från en lime
- Salt och peppar
- 2 msk chipotle i adobosås (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
-
Gör så här
-
1Häll äggulor, vitlök och dijonsenap i en skål. Blanda de två typerna av olja och häll ner droppvis medan du vispar. När all olja har blandats i, häller du i limesaft och chipotle i adobosås. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan. Se vårt TIPS nedan om majonnäsen skulle skära sig.
-
2Värm upp en grillpanna i gjutjärn. Dela färsen i fyra delar och forma till biffar i önskad tjocklek. Krydda med salt och peppar och lägg köttet i grillpannan.
-
3Pensla lökskivorna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg lökskivorna i grillpannan.
-
4Vänd burgarna när de har en fin stekyta och lägg en skiva buffelmozzarella på den stekta sidan. Låt dem steka tills de är tillagade efter dina önskemål och ta sedan bort dem från pannan.
-
5Rosta hamburgerbröden snabbt i grillpannan. Bred på generöst med chipotlemajonnäs och fyll dem med sallad, hamburgaren och de grillade lökskivorna.