- Mjöl
Ingredienser
- 100 g smör och lite till pannan
- 275 g socker
- 2 msk snabbkaffepulver
- 2 msk kokande vatten
- 2 ägg
- 250 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 150 g osaltad pistaschmandel
- 200 g vit choklad
-
Gör så här
-
1Sätt ugnen på 170° C.
-
2Smält smör och socker i en gryta.
-
3Lös upp kaffet i det kokande vattnet och häll det i grytan. Blanda ordentligt.
-
4Ta av grytan från värmen när smöret har smält och vispa ned äggen ett i taget.
-
5Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ned det i grytan till en smet.
-
6Grovhacka nötter och choklad och blanda ned i smeten.
-
7Häll smeten i en smord gjutjärnspanna med gjutjärnshandtag (26 cm).
-
8Grädda kakan i 25-30 minuter.
-
9Låt kakan svalna i pannan på galler innan du skär upp den.