Vit brownie med rabarber

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vit brownie med rabarber
Prova denna härliga sommarkaka med vit brownie och rabarber. Passar bra som dessert en ljummen sommarkväll.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Rabarbermarmelad:
  • 250 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 125 g syltsocker
  • 1 ekologisk citron
  • Lätt crème fraiche, 15 %
Vit brownie:
  • 90 g smör
  • 90 g vit choklad
  • 40 g ljust rörsocker
  • 40 g vetemjöl
  • Knivsudd salt
  • 2 ägg
  • 40 g mandelspån
  • Gör så här

  • 1
    Rabarbermarmelad:
  • 2
    Skölj rabarbern och skär den i bitar på 2–3 cm och lägg dem i en gryta. Skär inte av roten eftersom den innehåller mycket smak.
  • 3
    Dela vaniljstången på längden och skrapa försiktigt ur vaniljfröna. Blanda sedan fröna med lite av sockret.
  • 4
    Lägg vaniljstång, vaniljsocker, socker, skal och pressad saft av citron i grytan med rabarber. Koka upp det hela och låt koka sakta tills rabarberna är mjuka och vätskan har kokat in.
  • 5
    Rabarbermarmeladen håller sig 2–3 veckor i kylskåpet.
  • 6
    Vit brownie:
  • 7
    Smält smör och vit choklad tillsammans i en gryta.
  • 8
    Vispa sedan ägg och socker ljust och luftigt och vänd försiktigt ned smörblandningen.
  • 9
    Sikta i mjöl och salt och blanda försiktigt ihop allt.
  • 10
    Häll smeten i grytan, strö över mandelspån och grädda bottnen i 180 grader varmluft i ca 15–20 minuter.
  • 11
    Låt bottnen svalna innan kakan serveras med rabarbermarmelad och crème fraiche.